Over mij

Jacqueline Eliëns

Hoe het begon…

Naast mijn “gewone” baan bij de overheid, waar ik hoofdzakelijk met mijn hoofd werkte, wilde ik graag iets doen met mijn handen. Ik ging naar een voorlichtingsavond over massageopleidingen en werd erdoor gegrepen. Gestart met een opleiding tot NGS sportmasseur ben ik een kleinschalige praktijk aan huis gestart.

In 2019 ben ik mee geweest met Team Almeloopers om hen te begeleiden tijdens de Roparun, een estafetteloop van Berlijn naar Rotterdam om geld in te zamelen voor mensen met kanker. Vóór het Corona-tijdperk heb ik het damesteam van Rugbyclub The Big Bulls en Dames 1 van Basketbalvereniging De Uitsmijters als sportmasseur ondersteund bij hun wedstrijden.

Hoe het verder ging…

Na diverse specialisaties binnen de sportmassage en Medical taping kwam ik in aanraking met de Manuele Lymfedrainage volgens de Dr. Voddermethode en heb ik de opleiding tot Lymfetherapeut gevolgd. In 2020 heb ik het diploma Medische Basiskennis behaald en worden sommige van mijn behandelingen vergoed (zie hiervoor mijn andere website www.natuurgneeskundepraktijksteenbokskeerkring.nl). Naast gediplomeerd Lymfetherapeut ben ik natuurlijk ook nog steeds “gewoon” sportmasseur.

En nu…

Inmiddels is de praktijk van een (slaap)kamer in huis verplaatst naar een praktisch ingerichte praktijkruimte in een gebouwtje achter mijn huis, dat eerst volledig in gebruik was als schuur. De praktijk is gelijkvloers gesitueerd en daarmee ook goed toegankelijk voor degenen die slecht ter been zijn.

Als sport- en ontspanningsmasseur richt ik mij op de verzorging van het complete spierstelsel. Een weldaad voor sporters die hun spieren regelmatig uitdagen. Een sportmassage bewerkstelligt het herstel van de spieren en vormt daardoor ook een belangrijk onderdeel van een totaal trainingsschema, waarin de “rust” niet mag worden vergeten. Bij blessures kan een gerichte massage of een manuele lymfedrainage (bij zwellingen en oedeemvorming) verlichting bieden. Ook Medical taping kan ingezet worden bij blessures

Contact

In mijn praktijk voor sport- en ontspanningsmassage kunt u terecht voor een verscheidenheid aan massagevormen voor verschillende doeleinden en voor ondersteunende behandelingen en Medical taping bij blessureleed.

Voor vragen of het inplannen van een behandeling, kunt u een bericht verzenden middels het contactformulier, een mail sturen naar info@steenbokskeerkring.nl, of bellen met of een WhatsApp sturen naar 06-18758949.